EEN VERENIGING MET EEN RIJKE GESCHIEDENIS

Scouting Assendelft is een vereniging met een leeftijd. De oorsprong ligt in 1946 toen er onder de naam van padvinderij een vereniging in Assendelft werd opgericht. Deze vereniging heeft in de loop van de jaren de nodige naamswijzingen ondergaan, mede door toedoen van het samengaan van de jongenstak, St. Aloysius, en de meisjestak, Margaretha Sinclair. In de loop van de tijd heeft de vereniging verschillend onderkomens gehad. In 1995 heeft Scouting Assendelft een pand, "de Wilde Wacht", aan de Veenpolderdijk, wat door heel veel zelfwerkzaamheid en hulp is gebouwd, kunnen betrekken. Menig vereniging is jaloers op onze huisvesting en dat maakt ons alleen maar trotser op onze "Wilde Wacht". In de Wilde Wacht komen de leden minimaal eens per week samen om met hun groep het scouting-spel te spelen.