Over Scouting Assendelft

Maar hoe gaat het bij ons te werk dan?

Lid worden

Denk je dat Scouting ook wat voor jou is? Kom dan een aantal opkomsten op proef mee draaien en ervaar zelf hoe tof het is om bij Scouting te zijn. Neem contact op met de leiding van de speltak waar jij qua leeftijd bij past. Zij kunnen je vertellen of er een wachtlijst is en wanneer je dan kan komen proefdraaien. 

Na het proefdraaien krijg je van de leiding een inschrijfformulier die je volledig ingevuld weer teruggeeft. Dan is alleen het uniform nog nodig om er echt helemaal bij te horen. 

De opkomst

Elke speltak heeft zijn eigen avond of ochtend om bij elkaar te komen. Voor de bevers is dat op zaterdagochtend, voor de overige groepen is dat op een avond door de week. Op deze opkomst wordt er, al dan niet binnen een bepaald thema, een spel gespeeld, geknutseld of bijvoorbeeld een speurtocht gelopen.

Het uniform

Een voetballer heeft een voetbalshirt, een scout heeft een uniform. Elke leeftijdsgroep heeft zijn eigen kleur. Als je lid bent van Scouting Assendelft draag je een mooie sweater of t-shirt van Scouting. En als je geïnstalleerd bent, mag je de mooie rood-groene das dragen.

Je kunt je uniform bestellen via onze webshop. Het uniform wordt via de leiding van de eigen speltak uitgereikt. 

Weekenden

Een of twee keer per jaar wordt er ook een weekend voor de speltak georganiseerd. De leden blijven dan slapen of er wordt ergens gekampeerd. We eten met de hele groep wat wellicht door de leden zelf is gekookt. ‘s Avonds wordt er een kampvuur gemaakt en ‘s nachts wordt er gekeet. Zo’n weekend is vaak een oefening voor het zomerkamp

De Scouts speltak doet elk jaar mee aan RSW,  de Regionale Scouting Wedstrijden. Wint jouw groepje? Dan mag je het opnemen tegen de rest van Nederland op de LSW!

De kampen

Eens per jaar in de zomervakantie gaat de speltak een (deel van een) week op kamp (uitzondering hierop zijn de bevers). De jongsten gaan naar een blokhut, de ouderen gaan een week kamperen. Op een kamp gaat het er vrij primitief aan toe. Soms moet er water uit een pomp worden gehaald of er moet een eigen toilet gegraven worden. De ouderen gaan bijvoorbeeld een week fietsen of wandelen in de Ardennen. Er is zelfs een rowangroep geweest die met een eigen vlot de Maas is afgezakt. 

Het overvliegen

Een kind dat een paar jaar bij een speltak zit, wil wel eens wat anders. Kinderen worden ouder en de spelen van een groep gaan misschien ook wel wat minder boeien. Daarom blijft een kind (in de regel) niet langer dan 3 tot 4 jaar bij een speltak. Elk jaar in september gaan enkele leden van de speltak naar een speltak die ouder is. Bij de scouting noemen wij dit overvliegen. In het begin lijkt de nieuwe groep wellicht wat eng of anders, maar na een vrij korte tijd voelt het kind zich helemaal op zijn gemak in de nieuwe groep en kan zich dan helemaal storten op het nieuwe spelaanbod. Hoewel de speltakken in principe leeftijdsgebonden zijn, geeft de leiding aan of een kind gaat overvliegen of niet.

De contributie

De contributiebedragen voor de verschillende speltakken per 1 april 2023 zijn:

speltak leeftijd contributie per half jaar
Bevers 5-7 jaar € 60,00
Welpen/Kabouters 7-11 jaar € 60,00
Verkenners/Gidsen 11-15 jaar € 60,00
RASA 15-18 jaar € 60,00
NiKS 18-23 jaar € 60,00
VAP/ Schors/DAP/RIS/Bestuur >23 jaar € 60,00 (per jaar)

Als lid van Scouting Assendelft betaal je per half jaar contributie.

De contributie bestaat uit drie delen.

1.  een deel dat rechtstreeks bedoeld is voor de speltak en Scouting Assendelft.
2. Een deel dat bestemd is voor regio Noord-Holland Midden.
3. En een deel dat naar Scouting Nederland gaat.

De regio en Scouting Nederland organiseren met deze inkomsten verschillende goede activiteiten die in veel gevallen ook weer te maken hebben met onze eigen leden. Voor meer informatie, kijk op www.scouting.nl

De contributie wordt vooraf per automatische incasso geïncasseerd. Indien je hebt aangegeven niet via automatisch incasso te willen betalen, ontvang je per e-mail een factuur. 

Betaal je nog per factuur, maar wil je over op automatische incasso? Vul dan onderstaand formulier in en lever deze in bij de leiding of digitaal via penningmeester(a)scoutingassendelft.nl.

DOWNLOAD FORMULIER

Wanneer je het lidmaatschap wilt opzeggen, kan dit bij de leiding van de desbetreffende speltak. Dit kan uiterlijk voor 31 maart en 30 september.3